Featured models

Browse by date
β J F M A M J J A S O N D
1999                        
2000                        
2001                        
2002                        
2003                        
2004                        
2005                        
2006                        
2007                        
2008                        
2009                        
2010                        
2011                        
2012                        
2013                        
2014                        
2015                        
2016                        
2017      

Chat Page News
Friday 24th March 2017

Please bookmark http://chat.palsite.com/chat_page.py as the new URL.

previous new post   refresh  next
Chris Margrave-Gregory
Thursday 29th October 2009
5:04 pm U.K.

chris@thameside.tv

DVW 250. very nice clean machine. 7,500.00 GBP

Serviced and ready to go.

Let me know if you would like further details.

Many thanksChris

morgan
Thursday 29th October 2009
9:20 am U.K.

mapex55@homecall.co.uk

Hi folks, anyone interested in a sony betamax recorder, full spec available on request.

It is in IMMACULATE condition, with no more than about fifty hours use.

Also to match a box of used tapes of various lengths plus about a dozen or so brand new unused tapes to match the machine. You can contact me by e mail: mapex55@homecall.co.uk or by telephone on 01495 774145 any evening after 7 pm. if no answer leave message on answering facility. I will return your call ASAP.

stuart
Wednesday 28th October 2009
6:14 pm U.K.

stuart-george@o2.co.uk

Bill, as an owner of 3 950s and a c9, I can say dont use buds to clean the rotating video heads. Cleaning method as follows - with either methylated spirits or isopropyl alcohol, use buds for the pinch roller, capstan shaft, audio control and erase heads, and also the body of the video head drum (keep buds AWAY FROM THE GAP BETWEEN UPPER AND LOWER DRUM!To clean the rotating video heads, cut a piece of copier or typing paper about 1 inch by 3, soak one end in the cleaning fluid and hold the wet end against the body of the drum, applying LIGHT pressure, very light pressure over the gap between upper and lower drum. While doing this slowly rotate the head disc by turning the damper assembly which protrudes from the top of the drum. Do this 3 or 4 times. Then look at the paper. Black lines indicate dirty heads. Repeat once again if required. Job done.

Bill
Tuesday 27th October 2009
1:49 am U.K.

electravibe10@googlemail.com

Hi to everybody. After being out of action for a while with a couple of health problems, I seem to be rejoining the land of the living, so you'll have to put up with my inane questions again.

Of which the first is: My 950 is performing a little below par, short of detail- HF response? Its heads look awful, polish gone on large tracts of them. HOWEVER, they looked no less horrible when I first got the machine, but it then worked to a very high standard. Nevertheless, I want to try cleaning the heads, but with due respect to everybody, every contributor who demonstrably knows a great deal about the subject says something different about cleaning. OK, that's an exaggeration, but there are still enough different viewpoints to keep me thoroughly confused.

Query: 1: Is isopropyl alcohol OK for cleaning? 2: Are cotton buds really a bad idea? If so, what IS safe?

Noel Higgins
Sunday 25th October 2009
12:00 am U.K.

noelmh@nospam.tpg.com.au

Seb,

You need to see if the drum motor is rotating when you enter any of those modes which it should be. If you get any picture for a moment in the play mode then that is not the problem. Failure of the hall effect sensor on the drum motor is a relatively common problem leading to the symptoms you describe.

cheers Noel

seb
Thursday 22nd October 2009
9:01 am U.K.

djsauge@hotmail.com

HelloI have SL-F1 betamax player.I have this problem : when I try to play a tape, the player play and stop after a little moment (1 second). The FFWD and REW function do the same.I have try with 3 tapes and always the same problem.I have bought an other SL-F1 player and same problem !I hava two power suply and no problem of this.Can you help me please ?Thanks a lot

Noel Higgins
Wednesday 21st October 2009
3:22 am U.K.

noelmh@nospam.tpg.com.au

Stuart,

Re your SLHF950 fast capstan problem, whilst there is an adjustment, for the capstan to go a lot faster tends to indicate that the tracking control pulse is not being received by the servo circuit. You would need an oscilloscope and the service manual to confirm and find the fault.

cheers Noel

nhinc
Tuesday 20th October 2009
7:42 pm U.K.

nhinc@aol.com

I have a used Sony SLO 1800 Good condition... is there a market for this type of used equipment. Any help appreciated

Chris Margrave-Gregory
Friday 16th October 2009
9:28 am U.K.

chris@thameside.tv

WANTED WANTED WANTED WANTED WANTED

JHi, I am looking for a DXC D35WSP CAMERA,Please let me know if you have any available

Many ThanksChris

dubber
Wednesday 14th October 2009
10:27 am U.K.

nplayer@aol.com

Hi, I am trying to get my SL-F! to talk to my laptop so that I can put my films onto CD.

I need to know the TV frequency for the antenna in feed. It will be between 471.25 and 855.25.

Thanks

Charlie
Sunday 11th October 2009
9:06 pm U.K.

betaman@yahoo.com

To Greg K, Your problem with your Sl-HF-300 is the voltage regulator in the power supply.It's marked SKD5441. Be sure you unplug the vcr before you mess with anything in the power supply .Even though the voltage reg. is bad there's still 110 volts in there.Charlie

stuart
Sunday 11th October 2009
1:27 pm U.K.

stuart-george@o2.co.uk

Hi, I have a sony 950 which has a fast running capstan motor in play and record. I know the fault is on the ss-50, but is it as simple as a mis adjusted pot? ff and rew work perfectly. If so shich pot or pots need resetting? Help!

GREG K
Saturday 10th October 2009
10:45 pm U.K.

sfmedia@earthlink.net

THANKS FOR THIS OPPORTUNITYSONY SL-HF300, MECHANISM DEAD, CASSETTE HOLDER WILL NOT ACCEPT TAPESPUSH POWER SWITCH, DISPLAY LIGHTS UP DIMLYLIGHT ON POWER SWITCH DOES NOT LIGHT UP AS WELLBOTH FUSES ON POWER SUPPLY BOARD GOOD

THANKS

Dave
Tuesday 6th October 2009
4:31 pm U.K.

fcy@hatmail.com

Hi Bob Re HF750 I believe there is a display button on the unit in the cover on the right hand side where you do the timer settingsI have the same unit, not home at the moment I will check later for youAlso if you have a Sony VCR remote that has a command switch just try that

Dave
Tuesday 6th October 2009
11:20 am U.K.

fcy@hatmail.com

Here is something on youtube that was a Canadian TV show that ran in the 80sInteresting on how to set up a VCR NOTE the betamaxhttp://www.youtube.com/watch?v=dMVyCZgUpIU&feature=youtube_gdata

David Craggs
Sunday 4th October 2009
8:41 pm U.K.

citroen2cv@ntlworld.com

Hi, I have an AC -F1 unit which is really annoying me, it's powering up the SL-F1UB unit fine, but, it refuses to charge the batteries. When I press the button to charge the batt. the two LEDs briefly flash, and I mean briefly, almost nanosecond brief, and nothing else happens!!! Now, I have had my F1UB kit in storage for some time, all dry of course, and it USED to charge batteries fine, so I do not understand why it has failed on me... :(

I know I can use the charging circuit from the TT unit, but that means digging that out too, and I only want the use of the VCR unit, I just fancied giving the batteries some use so that they don't end up totally dead... :)

Any hints as to how to get the charger charging would be super... :D

Thanks in advance,

David... :)

stuart
Thursday 1st October 2009
4:41 pm U.K.

stuart.george1@ntlworld.com

Bob, re your hf750 and counter display on screen - this model is almost identical to the uk hf950. ..on the uk 950, under the right hand flap cover, there is a switch that says "display" on off. If yours has the same and has the same function as the 950, this will be the one for you.

russell
Thursday 1st October 2009
2:42 pm U.K.

yourlocalmp@hotmail.com

HI i have found my parents old sony sl-c7 yub betamax player, ,at first it would not power up, but i replaced an internal fuse that sits behind the digital clock display, it now powers up and the clock ilimuniates the : seems to flash rather rapidly and a few of the LED's for the programable timer light up but that is all, nothing else works, does anyone have any advice, many thanksRussell

K.Lambert
Thursday 1st October 2009
8:45 am U.K.

kn2000@talktalk.net

Simon:

Many thanks for the praise and kind words.It was my pleasure and yes, i do like to think the Beta foramt will be around for a good few years yet.Maybe even outliving VHS!!!!!!!!!!!!

If most users avoid using really old and damaged tapes then their machines should give them no grief at all, after a good overhaul and test that is :)Happy Viewing.........................Kevin

Bob
Thursday 1st October 2009
2:02 am U.K.

88tire@gmail.com

I have a question if someone can help.Just picked up a Sony SL-H750 to transfer some old beta tapes to DVD.. No manual but it works fine.. But for the life of me I cannot figure out how to turn off the "on screen counter" so I cannot record as this counter lays over the video .. If some one would be so kind as to tell me how to turn if off it would be appreciated

thanks

previous new post   refresh  next