Featured models

Browse by date
β J F M A M J J A S O N D
1999                        
2000                        
2001                        
2002                        
2003                        
2004                        
2005                        
2006                        
2007                        
2008                        
2009                        
2010                        
2011                        
2012                        
2013                        
2014                        
2015                        
2016                        
2017      

Chat Page News
Wednesday 29th March 2017

Please bookmark http://chat.palsite.com/chat_page.py as the new URL.

previous new post   refresh  next
adam
Friday 21st December 2012
10:30 pm U.K.

steeleadam86@yahoo.com

is there any one in the north wales area i.e rhyl or flint that could fix my sanyo vtc 5000 betamax. the syptoms are when i plug it in no lights come on at all. ive tested the fuse so problems there

Nigel Robinson
Wednesday 19th December 2012
9:20 am U.K.

nbrb0x-beta@yahoo.co.uk

Best seasonal greetings to Betamax world!

Roderick
Tuesday 18th December 2012
8:49 pm U.K.

nospam@palsite.com

Betamax heads on Ebay:http://www.ebay.com.au/itm/Video-Heads-For-Betamax-/121040551640?pt=AU_Video_Cameras&hash=item1c2e943ed8

I have bought Betacam heads from this seller, very helpful and good quality items.

K Lambert
Tuesday 18th December 2012
2:33 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

All the best to the Betaphiles and enthusiasts here on this board.May you have a truly thought inspiring and magical time.Here's to a positive and enlightening 2013.........PEACE and LOVE

..................Kevin

Gabriel
Saturday 15th December 2012
8:12 pm U.K.

-@gmail.com

Merry Christmas betaphiles.

All the best for 2013.

Regards,

Gabriel

Noel Higgins
Saturday 15th December 2012
8:29 am U.K.

noelmh@nospam.tpg.com.au

Kevin,

You meant de-spamming requested urgently please.

Merry Christmas beta guys.

regards Noel

henry knight
Friday 14th December 2012
6:49 pm U.K.

henry1knight@yahoo.com

i have about 125 disney batas in orignal cases all clean and in great shape some still have inserts in case of comming attractions all from early 80s would like to sell but dont know what they are worth anyone have any idea how much i could get for them or were to sale them thanks

K Lambert
Friday 14th December 2012
12:51 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

De spamming needed...... urgently!!!!!!!!!!!!!!!!

ptfilms
Friday 7th December 2012
10:15 am U.K.

ptfilms@blueyonder.co.uk

Thank you Guys. I hadn't thought about the state of my tapes. The strange thing is that after the machine has been switched off for a while, the first tape I play is ok as long as I don't stop it or fast forward/rewind. On your advice I think I will try and play each tape only once so that I can digitise them. Trouble is I have lots and I don't really want to copy everything. Fortunately I found a little book with the tapes containing what is recorded on each tape. How efficient (sad) was I 25 years ago!!! Wish me luck!

Brendan
Thursday 6th December 2012
3:00 am U.K.

bgc1995@hotmail.com

Hello Ray,

The Sony SL-C6AS is a PAL system VCR only.

Brendan

ray
Wednesday 5th December 2012
10:29 pm U.K.

2raysofsunshine@gmail.com

Hi. Anyone know if a Betamax SL-C6AS will play NTSC tapes? The 'AS' on end of model number stands for 'Australian' according to this site, so maybe same as SL-C6?

Craig Noble
Wednesday 5th December 2012
7:41 pm U.K.

ipsen200@hotmail.com

Hey folks.

I'm trying to revive my parent's SL-C7 UB. The symptoms are strange, the clock is powered up and OK, but nothing else is getting any power. So, that leads me to suspect the power supply, I've stripped it down and replaced ALL of the caps on it, but I made a boo-boo. I missed one, and now I don't know what value it should have.

PSU board SR-08-1, cap C215. If anyone can help me out then I'd really appreciate it.

Cheers,Craig.

Steven
Tuesday 4th December 2012
10:58 pm U.K.

challock@hotmail.co.uk

Is there anyone in Devon or Cornwall willing to try and fix faulty betamax vcr's

Graham Pullman
Tuesday 4th December 2012
3:06 pm U.K.

graham@r11txe.co.uk

Kevin - thanks for the tip - I will give it a thorough clean-up tonight. The audio sounds fine so must be the control track secion of the ACE...

Graham

Graham Pullman
Tuesday 4th December 2012
3:03 pm U.K.

graham@r11txe.co.uk

Simon,

I've just poked around my VTC 5000 to get inspiration... if you are getting no output it is possible that the connector to power up the video head pre-amp may have come loose or a cracked solder joint. I would advise that you check all cables to the boards. If you are just getting static (as if un-tuned) on playback that could be the cables from the video head themselves. As per Kevin's suggestion if you are pulling the video and udio vis bnc and phono connectors check that the solder joints and track are good - they do get damaged from the push/pull of cables.

Graham

K Lambert
Monday 3rd December 2012
11:20 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

Hi Grahame:

I worked on one with a similar fault.The control track head needed a good clean.

Simon:

Your VTC 5000 .When you describe this do you mean you get a tuner (or static with noise) when switching the Tuner/input switch to 'tuner' and nothing when playing tapes back?

Could be many things,but no sound OR picture is rare.Could be a cracked board (the one at the bottom).bad BNC connectors .I've even seen the BNC/phono connection board once with a huge crack on the rear.

Let me know................Kevin

Michelle
Monday 3rd December 2012
10:36 pm U.K.

vcrn1520@yahoo.co.uk

I have a box of 13 x BETAMAX Cassettes that all contain recordings of TISWAS on them from the year 1981 , theres also some other programs after each show on each cassette. Included in the sale is a DVD transfer of each cassette in full. 13 x DVDs. Asking 60 for the BETAMAX Cassettes and 39 for the DVD transfers

Michelle
Monday 3rd December 2012
10:30 pm U.K.

vcrn1520@yahoo.co.uk

GRUNDIG 2x4 SUPER V2000 VCR Working for sale with cassettes (all have old programs recorded on them) 150 including cassettes. Also Philips N1700 VCR in good working order with video out for sale 225 . Would post worldwide if buyer pays courier costs.

Graham Pullman
Sunday 2nd December 2012
10:50 pm U.K.

graham@r11txe.co.uk

Hi there,

I've got a Sony SL-c6 Mk2 which plays tapes great but when you record and then play back its own recordings it plays the table at about 80% of the right speed causing the playback to show noise bars.

Has anyone got any ideas? I've replaced all the caps on the SS9 board and the playback of tapes not recorded on it is crisp, clear and the right speed

Graham

simon lincolns
Sunday 2nd December 2012
7:45 pm U.K.

simonlincoln2@hotmail.com

Hi there,i have a sanyo vtc 5000 which all of a sudden has no picture or sound on playback but when i switch to test signal the sound appears switch it back then nothing,can anybody help thanks

previous new post   refresh  next