Featured models

Browse by date
β J F M A M J J A S O N D
1999                        
2000                        
2001                        
2002                        
2003                        
2004                        
2005                        
2006                        
2007                        
2008                        
2009                        
2010                        
2011                        
2012                        
2013                        
2014                        
2015                        
2016                        
2017      

Chat Page News
Sunday 26th March 2017

Please bookmark http://chat.palsite.com/chat_page.py as the new URL.

previous new post   refresh  next
Roderick
Thursday 5th February 2015
9:04 pm U.K.

nospam@chatpage.co.uk

Well done, one small note, new posts are now at the bottom of the page instead of on the top as it used to be. Means that you have to scroll down to the end to see if there are any new posts.

I would prefer to have new posts at the top, is that possible?

K Lambert
Thursday 5th February 2015
1:46 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

I second that NICE JOB..VERY nice:)

....Kevin

Martin
Thursday 5th February 2015
8:26 am U.K.

martin@palsite.com

Welcome to the new chat page!

Please let me know if there are any problems.

All posts on the old system are now being deleted.

K Lambert
Wednesday 4th February 2015
11:23 am U.K.

kn2000@talktalk.net

Hellwyn:

Not a problem.

The fact is though 99% of these classic vcr's DO need this and belt's/new rubber can go a little way to sorting most common issues out.

Good luck with whatever you do though.

....Kev

Hellwyn Ballard
Wednesday 4th February 2015
8:43 am U.K.

ibex_t@nospamhotmail.com

Thanks for the offer Kevin but I don't really wanna spend too much on this machine. I have several other (much better!) machines and picked this one up just to get hold of the tapes that came with it. Was just thinking if I can get it working, hopefully it'd play any dodgy tapes it recorded back with more accuracy than my other machines.

Martin
Wednesday 4th February 2015
8:19 am U.K.

martin@palsite.com

Hi Richard, you might have inadvertently tripped the automated spam removal system when posting, especially if you see your post, but then see it vanish soon afterwards.

K Lambert
Tuesday 3rd February 2015
11:47 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

Hi Hellwyn:

The reason I ask is I do refurbs to Beta's (and vhs) vcr's and would be happy to give this a good going over for you, if you are willing to post it out?That is up to you.I believe most of those belt's and that idler tyre is a bit tricky to get to without removing the cassette insertion mechanism.

Hope this helps.............Kevin

Hellwyn Ballard
Tuesday 3rd February 2015
11:30 pm U.K.

ibex_t@nospamhotmail.com

Hi Kevin - I'm in giddy London. Would rubbing those wheels still involve a complicated dismantle?

Jamie
Tuesday 3rd February 2015
11:20 pm U.K.

jlovas85@live.com

You can all isregard my last post. I've been to the palsite model list countless times but never noticed it shows the meanings of the letters there...der!

Jamie
Tuesday 3rd February 2015
8:32 pm U.K.

jlovas85@live.com

Hi, I am in Australia and have recently picked up an SLHF100E in perfect working order (even all the UV meter Leds working). Just curious as to which country the E model was from. I'm used to seeing the AS Model but not the E.Thanks

Richard Key
Tuesday 3rd February 2015
6:33 pm U.K.

rgh.key@gmail.com

Hello all,I have been having some issues posting today so I hope this shows up in the chat thread.There is a few questions I would like to ask. Firstly, ask in my previous post I am still on the look out for a Betamax recorder with stereo sound output (Preferably HiFi but no essential)so if anyone is selling one please, please let me know, I have around 175- 200 to spend. Secondly I am currently servicing my Sanyo VTC-5000, it is a great performer, but, like all Sanyo's the rubber tyre on the reel mechanism is starting to perish and crack, it still works but there is an annoying rumble as the cracked tyre drives the reels, does anyone know the dimensions for this tyre i.e. inside diameter, outside diameter and thickness in mm. I know that you cant get replacements anymore so I am looking for a direct replacement.

K Lambert
Tuesday 3rd February 2015
1:36 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

Hellwyn:

Sometimes the rubber tyres just need refreshing with a fine grade of wet and dry paper. If the rubber is very hard ,stretched or cracked then replacement is the only way to go there.The inner pulley grooves also benefit with a slight abrasive to help the belt's to grip better.Where about's are you?

.........kevin

Hellwyn Ballard
Tuesday 3rd February 2015
8:32 am U.K.

ibex_t@nospamhotmail.com

Thanks Noel. Where would I find a kit? Are there any disassembly instructions anywhere? I wouldn't know where to begin really!

Noel Higgins
Tuesday 3rd February 2015
4:43 am U.K.

noelmh@nospam.tpg.com.au

Hellwyn,

It needs a new belt kit fitted. The main problem for that is a rubber wheel on the right hand side of the machine. Changing belts is a bit tricky. You have to remove the load mechanism to do it and also take it apart somewhat to change them.Just take pictures so you can see how it goes back together.

cheers Noel

Denis Gonzalez
Monday 2nd February 2015
10:18 pm U.K.

gonzalezdenis@yahoo.com

it's a Toshiba V-S36C

Hellwyn Ballard
Monday 2nd February 2015
10:13 pm U.K.

ibex_t@hotmail.com

Hi Kevin - not it doesn't accept the tape at all, as if the power's off. BTW it's the MkII C6.

K Lambert
Monday 2nd February 2015
10:01 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

Hellwyn:

Does it accept the tape and then eject it when trying to get it to play?

Dennis:What mode Toshiba is it?they are renound for excessive head wear and also the upper drum, plus worn stretched drive belt's.The 'warm up' could be high esr capacitors in the PSU.

....................Kevin

Hellwyn Ballard
Monday 2nd February 2015
8:21 pm U.K.

ibex_t@hotmail.com

I have a Sony SL-C6UB that powers up but won't load tapes. Is this an easy/cheap fix? Any how-to guides? I see the problem & solution listed for a few similar models on Palsite, but not specifically for the C6. Thanks!

Denis Gonzalez
Monday 2nd February 2015
5:45 pm U.K.

gonzalezdenis@yahoo.com

I have a Toshiba Betamax that still plays although it now seems to need about 5 minutes of "warm up" running time before the picture finally comes on the screen (after this a newly inserted tape will play immediately)...doesn't seem to want to fastforward/rewind anymore (I have a separate rewind machine for just this purpose, and to save on the motor) although this too might be a matter of letting it run for a long time...anyone have any suggestions on how to bring the machine back up to normal working status?

Noel Higgins
Sunday 1st February 2015
2:26 am U.K.

noelmh@nospam.tpg.com.au

Thanks for the great work with chat page guys.

previous new post   refresh  next