Featured models

Browse by date
β J F M A M J J A S O N D
1999                        
2000                        
2001                        
2002                        
2003                        
2004                        
2005                        
2006                        
2007                        
2008                        
2009                        
2010                        
2011                        
2012                        
2013                        
2014                        
2015                        
2016                        
2017      

Chat Page News
Friday 24th March 2017

Please bookmark http://chat.palsite.com/chat_page.py as the new URL.

previous new post   refresh  next
theapprentice
Friday 13th January 2017
4:38 pm U.K.

lilprentice@gmx.com

OK Kevin I got the mail, I understand...

I am exposing again the problem with my SL-HF 950 so If someone else has an idea, maybe Noel Higgins ? I read most of your older posts and you seem to be very clever about the Sony SL-HF950 . ..

So :

when trying to repair the display switch on the front panel which seemed to be malfunctioning - TV display was always on if not shut by remote- I tried to make the machine work when the FR20 board - front, right with buttons- was not screwed then suddenly play back started then ended and now it doesn't work anymore. Several flaws appeared.

In fact the soldered sides of right/down corner connectors -CN1 or CN2 or both- of board FR20 touched the metal case for a second and made a short circuit although no smoke nor flash appeared.

The result:

Head drum not rotating anymore, never, even when powering the VCR on.

when I hit play -same with remote and frt panel- the machine starts in fast forward and tape wraps around the pinch roller and the vcr stops.

when I hit FF or RW it works a few seconds then stops.

A second green led now lights permanently on the upper row -in hifi and auto display- a bit as if it was in tracking mode though it's not.

Some switches, edit super beta... do not light their led anymore

other switches -audio...- make the vu meter go to a maximum -green +red- for a second when switching them....

I gave a look and saw that CN1 from the front panel is connected to CN303 on the servo board I supppose some components are dead on this board too, and maybe on other boards... I watched the service manual but it's too complex for me to understand.

All this make me think that some components on SS50 and FR20 board are damaged, maybe not a lot, I hope, but I am not qualified at all to understand.

I think a good tech knowing well the HF950 should have ideas about which components to suspect on both SS50 servo board and FR20 board, knowing that a short circuit has been made for one second on back of connectors CN1 and/or CN2 of FR20 board, I still hope there are some here... !

Regards.

K lambert
Friday 13th January 2017
8:56 am U.K.

kn2000@talktalk.net

Theapprentice:

I am but the situ has changed since we last communicated.

I have responded to your e-mail.

Sorry to disappoint.

Good luck with it. A successful solution always arises, trust me.

......Kev

theapprentice
Thursday 12th January 2017
6:21 pm U.K.

lilprentice@gmx.com

Hi Kevin Lambert

It seems you're not receiving my mails anymore ... ?

Rich
Thursday 12th January 2017
10:40 am U.K.

rsleeman@live.co.uk

Hi all. I've just been given a Panasonic plasma TV and I've noticed that my Sanyo vtc9300, Sony SLC6 and Pye 20vr23 (V2000) VCRs all have a sort of line ripping effect on the screen. I'm thinking it's the interference from the TV...Maybe the cooling fans at the rear of the TV?

Is there anything I can buy that would stop this from happening? Oddly enough my Sony SLC9 and Panasonic vhs/DVD combo unit are fine with no line ripping pictures. This obviously happens on tape playback.

Any information would be greatly appreciated.

Rich.

Frandid
Wednesday 11th January 2017
7:06 pm U.K.

duckstar@free.fr

Yes, I noticed that, I explained it in old posts that you can find here. The best thing to do is to put the beta VCRS at least 2,50 meters away from the TV. If you just need the beta to digitalise tapes you only have to put the TV off while copying tapes.

Rich
Wednesday 11th January 2017
1:29 pm U.K.

rsleeman@live.co.uk

Hi all. I've just been given a Panasonic plasma TV and I've noticed that my Sanyo vtc9300, Sony SLC6 and Pye 20vr23 (V2000) VCRs all have a sort of line ripping effect on the screen. I'm thinking it's the interference from the TV...Maybe the cooling fans at the rear of the TV?

Is there anything I can buy that would stop this from happening? Oddly enough my Sony SLC9 and Panasonic vhs/DVD combo unit are fine with no line ripping pictures. This obviously happens on tape playback.

Any information would be greatly appreciated.

Rich.

Noel Higgins
Friday 6th January 2017
11:14 pm U.K.

Noelmh@nospam.tpg.com.au

Multidynamic,

Regarding the HiFi recording/tracking issue. To check the head wear use your original tape and see how much range you have each way from centre on the tracking control before the stereo drops out. Then try the same again on the recordings you make now. If the tracking "range" is still good and not just at one touchy point then you have a combination of head wear and tracking change. You will probably find that playback of the original recording is not really centred either. Best to judge the tracking centre point by the clearest picture quality.

The tracking always goes off because of electrolytic capacitors aging. It can be rest to centre position with an internal adjustment but you need a CRO and test tape to do that properly.

regards Noel (Betaheaven.com)

K Lambert
Friday 6th January 2017
7:10 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

That should've read......... 'it shouldn't be too much of an issue yet'.

K Lambert
Friday 6th January 2017
7:09 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

Multidynamic:

It sounds like the |hi-F heads could be wearing low.

It's with recordings where they will show even more if they are wearing.

The reason those pre recorded ones aren't to fussy is because they were recorded on another Beta Hi-Fi machine with heads in good order.

You will find as you record on yours and those heads get even lower you will have a job getting the Hi-Fi sound even at the center.

If you are using this vcr to transfer your Hi-Fi tapes recorded elsewhere on another machine to digital it should be too much of an issue yet.

..Kevin

K Lambert
Friday 6th January 2017
7:05 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

Fadhie:

You need to post that on the UMATIC page not Betamax!!!!!!!!!!!

Fadhle Matrook
Friday 6th January 2017
3:25 pm U.K.

imatrook@hotmail.com

HI.. 5/1/2017 I BUYING USEDSONY U-MATIC VO-2630 VCR FROM LOCAL MARKET. ITS TURN ON POWER AND EJECT WOORK ALL LIGHT WOORK HEAD IS CLEAN..BUT I HAV NOT CASSETTE TO TEST PICTUR..I WEL TRY BUY IT FROM EBAY.LOOL

multidinamic
Friday 6th January 2017
7:57 am U.K.

manologallardoalv@hotmail.com

Hi again I have sony sl-hf100 was referring to not recording in stereo, I have noticed that if you record with the tracking in the position in the center.

Well then once recorded, to be able to listen in stereo you have to put the tracking in the middle to the right and so if you can listen

On the original tapes it does not stop to move the tracking.

Could you help me

Thank you

multidinamic
Thursday 5th January 2017
7:24 am U.K.

manologallardoalv@hotmail.com

Hi, I have a sony sl-hf100 and the problem I have is that when I record in stereo

Does not play in stereo only plays in stereo the original tapes

The recordings only plays in mono, my question is? What can happen to him

Who does not record me in stereo?

Thank you

PAUL HILLAM
Thursday 5th January 2017
2:31 am U.K.

paul.hillam1@btinternet.com

Hi - I am looking for N1500 & N1700 video play head drums, complete Philips N1500/N1700 machines and any collections of tapes for these machines anyone has available

Thanks.

K Lambert
Wednesday 4th January 2017
5:57 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

Rich

Yes and that's usually what happens. Those two pot's always need a slight tweak to get them perfect after the caps are renewed.

If it goes out of sync occasionally you hav'nt quite got it to where it should be.

It's all down to trial and error.

......Kev

Noel Higgins
Wednesday 4th January 2017
9:56 am U.K.

Noelmh@nospam.tpg.com.au

HI all and happy 2017.

I just noticed someone is supplying a replacement DC/DC new design for the SLC9.

See http://www.ebay.com.au/itm/SONY-1-464-217-21-Betamax- SL-C9 -display-DC-DC-convertor-CD-09-NEW-/222361627568?hash=item33c5c92bb0:g:-LQAAOSwiONYPnzq

cheers Noel

Rich
Wednesday 4th January 2017
8:00 am U.K.

rsleeman@live.co.uk

Kev...I adjusted vr1 and vr8 (I think that's the one) on the ss9 pcb and the colour came back. Still a bit wobbly picture and slow sound. I'm just waiting for the caps to arrive so I can replace them all on the capstan part of the pcb.

Regards

Rich.

K Lambert
Tuesday 3rd January 2017
6:40 pm U.K.

kn2000@talktalk.net

Rich:

Please do.....all the best.........................Kev

Rich
Sunday 1st January 2017
3:02 pm U.K.

rsleeman@live.co.uk

Kev..Thanks for that info. That'll be my next job after I install the new caps. I'll let you know the outcome.

Happy New Year.

Rich.

K lambert
Sunday 1st January 2017
11:36 am U.K.

kn2000@talktalk.net

Rich:

There may be some new old stock ones lurking but I have had to measure the old ones and get some that way.

There are still many companies who make them but set's of them for each model may be an issue now.

Good luck...................Kev

P.S HAPPY NEW YEAR TO ALL..............

previous new post   refresh  next