Featured models

Browse by date
β J F M A M J J A S O N D
1999                        
2000                        
2001                        
2002                        
2003                        
2004                        
2005                        
2006                        
2007                        
2008                        
2009                        
2010                        
2011                        
2012                        
2013                        
2014                        
2015                        
2016                        
2017      

Chat Page News
Monday 27th March 2017

Please bookmark http://chat.palsite.com/chat_page.py as the new URL.

previous new post   refresh  next
zeinal
Thursday 22nd September 2005
12:05 am U.K.

zeinal@screentime.co.nz

Hi there,Iam looking for a web site for "FOR.A Time Code Reader TCR 3500" The power supply blew. Need a replacment. Any ideas anyoneThanksZ

levent
Wednesday 21st September 2005
2:22 pm U.K.

leventdurur@yahoo.com

h am searching about sony vpk-720ps projection machines. is there anyone hear somethinks about this projection machine.

James
Tuesday 20th September 2005
12:36 am U.K.

pseudojam@hotmail.com

Hello, the capstan is just above where you have marked 2 on your picture.If your machine suddenly stopped while in play, then it is possible there is a problem with one of the reel tach sensors (could be dust or dirt in them). They sit under the reel tables. You would have to removed the elevator to get to the reel tables.Also, make sure your pinch roller isnt shinny and your belts/idler are in good shape. Some mechanical parts are still available from Sony.

Daniel
Monday 19th September 2005
11:57 am U.K.

daniel@firefront.de

hi roderick.

first thanks again for your help.

http://dev.back2the90s.de/ vo5630. jpg

is that what i marked up the capsan?

maybe you can explain what to do with that pic.

as far as i can see theres nothign turning exept the drum.

sorry for being very newbie like.

daniel

Roderick
Monday 19th September 2005
11:39 am U.K.

Rod147erick87@stage093safety812.com

Daniel

Let me try to explain a few basics on tape transport. The tape is not pulled by the reels but by the capstan and a rubber pinch roller. Your problem could be one of two things: either the capstan motor isn't working or the pinch roller doesn't push on the capstan hard enough to pull the tape through.First check: See if the capstan is turning - the capstan is a small (about 2mm diameter) steel rod that should be turning fast, it is normally below the head drum, have a look at this pictire http://umatic.palsite.com/format.html If that is spinning. try manually push the pinch roller onto the tape and the capstan.Second check: If that works, you have to check the condition of the pinch-roller and the solenoid that applies the pressure.

Good luck

Daniel
Sunday 18th September 2005
11:39 am U.K.

daniel@firefront.de

thanks for your answer.

i removed it by opening the case.

reseting all the threading system seems very complicated. which gears i have to reset you dont know exactly?

if i put a cassette manually back into the 5630 it seems the machine dont have enough power to turn the tape...it only runs again if i remmove it again.

Roderick
Sunday 18th September 2005
10:06 am U.K.

Rod147erick87@stage093safety812.com

Daniel

How did you remove the tape? It appears that the machine still thinks the tape is in there.I don't have a 5630 to check how, but you will manually have to reset all the threading system to make it realise that the tape is gone. This will most likely involve a lot of turning gears.

Braodcast BasementLet me know if you want any more machines at those prices, I'll happily send them from Australia where they sell for about 50pounds or less.

Daniel
Saturday 17th September 2005
9:36 pm U.K.

daniel@firefront.de

what do you mean?

more precise pls.

share yout secrets.

RP
Saturday 17th September 2005
6:24 pm U.K.

rpe@sitesource.co.uk

Broadcast Basement - dream on!

Daniel
Saturday 17th September 2005
9:54 am U.K.

daniel@firefront.de

hello!

i have a VO-5630. while play back it stopped and the cassette did not turn anymore. i removed the tape manually and saw that the machine is in fast foward all the time and does not stop. the buttons @ front dont work.

how can i stop it...?

it doesnt eject the tape too....nothing works.

maybe there is a trick to reset the machine?

thanks a lot.

daniel

Broadcast Basement
Friday 9th September 2005
11:13 pm U.K.

broadcast.basement1@ntlworld.com

Some machines for sale:SONY VO-7630 Low band recorder, good condition. £250SONY VO-9600P Low band/high band/SP recorder. £350SONY VO-5850P Low band recorder, good conditon. £300Panasonic AG-7700BE vhs/svhs edit recorder (rs422, timecode, xlrs, hifi, jog /shuttle)£450 (2 available)Panasonic AG-7350 vhs/svhs recorder. £250

Equipment located in London. Pictures/more info available on request.Please remove the 1 from the email address if responding.

RP
Friday 9th September 2005
7:08 pm U.K.

rpe@sitesource.co.uk

David - if you are in the UK you need a VP5030 or VP7030 etc. ALL VO5 prefixed machines are lowband machines but some are PAL only. The two players I mentioned are multi-standard as well. Also the old VO2030 top loaders will do the job, they should be cheap enough if you can find one.

David Woods
Friday 9th September 2005
3:20 pm U.K.

dwoods@holcus.karoo.co.uk

Having not used Umatic formats for ages I've forgotten their ID's.I'm now in need of a LOW Band umatic REPLAY VTR (to play and "get" the image / sound tracks off and migrated to another format) and request that someone let me know the SONY MODEL NUMBERS (or other masnufacturer's brands i guess) so I can start looking to buy the right machine, probably on eBay. Thanks so much for any help advice you may offer.

rein
Thursday 8th September 2005
8:07 pm U.K.

rein.oosterling@actrix.co.nz

Jineen,It is good practice to wind and rewind the tapes maybe once a year. This is to prevent that one tape layer leaves a magnetic residue on to the next tape layer . 200 tapes, quite a task!I am not certain about the interval. Maybe once every two years is sufficient.Someone else knows?

rein
Thursday 8th September 2005
7:52 pm U.K.

rein.oosterling@actrix.co.nz

Sorry, didn't see Erics message.

rein
Thursday 8th September 2005
7:49 pm U.K.

rein.oosterling@actrix.co.nz

Sergio,

The BVU -950 does not play back low band!

Jesse
Tuesday 6th September 2005
9:17 pm U.K.

brightbrown@fastmail.fm

I have a Sony VO-5600 machine. Each time I try to watch a tape on it, however, it freezes up and the "stand-by" light goes on. Does anybody know what the problem is?thanks,Jesse

ami
Tuesday 6th September 2005
12:10 pm U.K.

rima9539@yahoo.com

Hi everybody. I am having one TV Bush 2867NTX and a VCR AKAI VS427EK. Both are not working. I could not find anyone for the repair. I am ready to sell them in very less price. Anyone interested. let me know

Kris
Tuesday 6th September 2005
12:07 pm U.K.

vloemanskris@gmail.com

Hi all,

I am currently doing a placement at GMPT-SE (Saab) in Sweden and one of my tasks is to produce a visualisation of a gearbox in HYPERWORKS MotionView v7.0. I have never worked nor heard about this program but neither has anyone here at GMPT-SE. The HELP seems to expect you already know the program or worked with the older versions so is not exactly helpfull if you need to know the very basics. The tutorials are the same, I have been going through most of them by now and it just doesn't seem to make much more sence than it did before. Everything I find out I am writing down in a manual for the next 'sucker' that has to work with it.

The idea is to bring in files from either ADAMS or UNIGRAPHICS, these should then get a data input from MATLAB which should make the whole thing run in such a way a film can be taken from it for a board presentation but with the posibility of changing the data at anytime. So it can be used for future tests.

Now my question (or enormous cry for help more like) is the following, is there anyone who can provide me with a MANUAL for HYPERWORKS MotionView v7.0 on UNIX or anything else that is helpfull? Maybe manuals of older versions, links to forums, ... . Just anything that can get me started cause right now I feel pretty useless.

Thanks

steve
Friday 2nd September 2005
5:33 pm U.K.

steveology@gmail.com

Hi, I have acquired some new Sony U-Matic video cassettes from a broadcast video production studio that recently went bankrupt.

I have:a case of 10 New Sony KCS-10BRS for $29.99a case of 9 New Sony KCS-10BRS for $26.99a case of 6 New Sony KCA-30BRS for $17.99

I have put them up for auction on eBay @http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7543270975&ssPageName=STRK:MESE:IThttp://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7543268854&ssPageName=STRK:MESE:IThttp://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7543269518&ssPageName=STRK:MESE:IT

I'm in Canada.Email me if you're interested.

previous new post   refresh  next